Musiikkikasvatus, tanssin opetus ja Ylä-Savon musiikkiopisto

Päiväkotimme on alusta alkaen pitänyt yhtenä painopistealueenaan musiikkikasvatusta. Musiikki tuo iloa, auttaa tunteiden käsittelyä, kehittää ihmistä monen monituisilla eri osa-alueilla ja kuuluu kautta historian ihmiselämän arkeen ja ennen kaikkea juhlaan.

Viime vuodet musiikkikasvatuksesta on vastannut musiikinmaisteri Ulla-Sisko Jauhiainen. Ulla-Siskon yhteistyöprojektina toteutettiin mm. keväällä 2018 spektaakkelimainen merimusikaali.


Alla linkki musikaalista kertovaan tekstiin:

https://maalaiskaupunginpaivakoti.blogspot.com/2018/08/etumeri-takameri-valimeri-mutta.html

Vaihtuvien teemojen mukaan lapset pääsevät musiikkimatkoille aina kansainvälisistä soundeista kansanmusiikkiin kautta aikojen. Ulla-Siskon vahvuus on tehdä itse musiikkia lasten kanssa, pohjautuen lasten omiin tarinoihin ja rytmityksiin.

Myös yhteistyö Ylä-Savon musiikkiopiston kanssa on näkynyt meillä vuosien ajan iltapäivisin kokoontuvina muskareina ja soitinvalmennuksina.

Päivähoitopäivän aikana tapahtuva musiikkikasvatus sisältyy aina hoitomaksuun. Iltapäivällä hoitopäivän päätteeksi kokoontuvat musiikkiopiston soitin - ja muskariryhmät ovat omakustanteisia ja sinne ovat tervetulleita kaikki mukaan ilmoittautuneet myös päiväkodin ulkopuoliset lapset ja perheet.

Laulu- ja soitinmusiikin lisäksi ostamme nykytanssiin pohjautuvaa lasten tanssinopetusta Tanssiopisto Uusikuun Kaisu Ulanderilta. Kaisu vierailee meillä yleensä oman jaksonsa syksyisin ja keväisin, lomittuen muuhun liikunta- ja musiikkikasvatukseen. Myös tanssinopetus sisältyy aina hoitomaksuun.

Lasten vanhemmat ovat saaneet myös osallistua esitysten luomiseen. Merimusikaalissa isosti suurella kuoro- ja soittajaryhmällä, mutta myös säestysapuna ja bändinä juhlissa. Yhteisöllisyys on ollut tälläkin sektorilla antoisaa kaikille osapuolille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet lapset päiväkodissa

 Helsingin sanomat uutisoi 20.9.2023 artikkelissaan kuinka entistä suurempi osa lapsista aloittaa päiväkodissa alle 3-vuotiaana. Myös yksivu...