Liikuntakasvatus

Tavallinen harmaa talvipäivä. Ei erityisen inspiroiva mihinkään. Ohjelmassa retki kirjaston satutunnille. Okei. Lähdetään lompsimaan. Tienylitys aikuisen lähellä ja parin kädestä kiinni pitäen, mutta sitten, kun päästään jalankulkijoiden alueille, kävelyteille ja pihoille voit turvallisesti koettaa muutakin kuin matalan sykkeen köpöttelyä tasaisella. Kuinka monta askelta otat lapsi enemmän kipittäessäsi kateetit edestakaisin samaan aikaan kun tavallinen aikuinen valitsee suorimman reitin hypotenuusalta ? Oikea vastaus on PALJON! Ja niin lapsen pitääkin. Kieppuminen, pyrähtely, äkkikäännökset, hyppääminen, kiipeily, kieriminen tuovat kasvavaan kehoon niin paljon hyvää voimaa ja ennen kaikkea iloa ja pirteyttä, että se kannattaa aina kun se on mahdollista!

Lukion pyöreät penkit ovat haasteellinen tasapainotehtävä.

Näiden lumikasojen takana olevilla auramiehillä on taatusti omiakin lapsuusmuistoja :) Ylös ja alas, ylös ja alas. Kuinka monta kertaa ? Hiukset märkänä hiestä! Teeppä aikuinen sama perässä edes muutamasti!

Satutunti alkaa, viimeinen hyppyyy!

Tavallisen harmaan arkipäivän satutunti sai punaisia ja pirteitä eläjiä tämäntyyppisen retken tiimoilta.

Tämän tyyppinen liikkuminen on arkeamme. Päivään varataan kylliksi aikaa aina kuin mahdollista mennä mutkien ja mäkien kautta perille. Lapsilla nousee kunto ja asenne pidemmänkin kävelymatkan takana oleviin kohteisiin kohenee. Valitsemme mielellämme lasten sanoessa "linnuntien" ja olemme "tups vain" perillä! Vai menikö kolme tuntia ;)

Tärkeintähän on matka eikä päämäärä ;)

Tämän arkisen kieppumisen lisäksi ostamme liikunnanohjausta Kiuruveden urheilijoilta (yleisurheilukoulu), KiuPa (jalkapallokoulu), uimakoulut Kiuruveden kaupungilta. Lisäksi hiihdämme ja käytämme jäähallia. Ohjattua liikuntaa on päiväkodissa viikottain ja lukuvuoden aikana lapset saavat monipuolisen kosketuksen arkiliikunnan lisäksi eri lajeihin asiantuntevassa ohjauksessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vihdoinkin retkien ja juhlien vuosi

Monien poikkeusvuosien jälkeen on tuntunut entistäkin juhlavammalle hypätä lasten kanssa linjuriin ja käydä jossain tai vastaavasti laatia k...