keskiviikko 1. huhtikuuta 2020


Kuinka Kum-Maa onkaan tämä kevät

Marjatta Kurenniemen kirjan Kuinka Kum-Maa päähenkilö Pikku Pau keksii jotain kaikenmaailman pöpöjen aiheuttamien tylsyyksien tainnuttamiseksi.

Mekin ajattelimme täällä päiväkodilla, että vaikka emme nyt yhdessä pääse sukeltamaan mielikuvituksen metsiin, aikakoneisiin ja mitä kulloinkin meillä sattuisi olemaan työn alla, voisitte tehdä sen kaiken omissa kodeissanne?
Ehkä tarkemmin katsottuanne huomaatte, että kotonakin asuu saunan lauteiden alla pikkuinen tonttu, joka tykkää mellastaa öisin hiljenneessä talossa? Ehkä hänestä olisi iloa? Tai kodin takapihalta voisi löytyä postipupun konttori, mihin voi jättää postia, että hän voi jakaa sitä metsän väelle. Tai edes erityinen postipuu saattaisi olla siellä teidänkin suunnilla? Erityisesti teidän pitää muistaa laittaa postia Talvijättiläiselle, Pakkaspojalle ja Lumikuningattarelle, että heidän aikansa alkaa olla pikku hiljaa lähteä ja antaa Kevätkeijun tulla. Muistatte kai Kevätkeijun? Hänhän näyttää kaukaa katsottuna tuolta:
 

Muistatteko, kun näimme Kevätkeijun eräänä aamupäivänä, kun kävelimme jonkun matkaa ohi sataman, kiipeilypuun, oravametsän, siilipensaan, yli Pierupöksypeikon sillasta ja sitten hökkelin ohi ja kaarisillan yli? Se oli se kerta, kun hän oli jättänyt meille herkkujakin metsään. Teidän kannattaa tutkia tarkkaan lähimetsänne, sielläkin saattaa olla kupposellinen marenkeja ja lusikkaleipiä!
 

Ehkä Kevätkeijun jälkeen alkaa olla jo aika, kun me taas tapaamme ja voimme ottaa kiikarit ja katsoa muuttolintuja yhdessä. Paistamme sitten tietysti makkaraa siellä lammaspolun päässä olevalla nuotiopaikalla. Muistatteko viime keväänä, kun siellä oli myös villihevosia? Roisto ja Peto. Ehkä he ovat tänäkin keväänä. Siellä oli myös mahtava puro. Sellaisia on varmasti teidänkin metsissänne!
 
Äläkä unohda etsiä Männiäisten aarteita! Muistatteko, kun löysimme kultarahakirstun lattialautojen alta ja söimme ne kaikki !
 
 
Tai sitä ihmeellistä kertaa, kun takapihalla kasvoi limonaadipuu! Poimittiin kaikki ja kyllä oilvat hyviä !
 
Sellaisia ihmeellisiä asioita voi löytää milloin vain ja mistä vain, kun alkaa seikkailla !

Keväthuuto kannattaa myös huutaa!  Metsät ja vuoret pitävät jos huudat sellaisena päivänä, kun aurinko paistaa oikein lämpimästi ja kutittaa sinun nenääsi. Ehkä se sattuu vielä jäätelöpäivänä, koska jäätelö sopii sellaisiin päiviin. Muista siis ottaa myös jäätelöä, joka perjantai, pari annosta ainakin. Se on tosi hyvä lääke moneen vaivaan, sanoi meidän lääkäri!
 
Jos sinulla ei ole oikeaa jäätelö voit tehdä leikkijäätelöä. Se on myös hyvää !


 
Tiedekerhossa olisimme tehneet myös oikeaa pehmistä, mikä onnistuu mainiosti myös kotona, kun pihalta löytyy vielä lunta. Käytä mahdollisimman kylmää lunta ja rumpsutteluun tarvitset aikuisen kaveriksi. Se on oikein hyvä taukojumppa etätöissä pakertavalle isolle ihmiselle. Tässä linkki tiedejäätelön tekoon. Se onkin ainoa kokeemme jota on lupa maistaa !
 
 
Kum-Maa maan tarinoita voit kuunnella Yle Areenasta, vaikka koko perheen voimin:
Kuulumisiin ja tapaamisiin ! Toivottaa Päivänkakkaran olennot
 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Leidit ja Gentlemannit; saanen esitellä päiväkodin syksyn uutuden, Panda-eskarin!

Leppoisan lämpöisen kesän vaihtuessa syksyyn alotimme uuden toimintakauden myötä myös Päivänkakkaran ensimmäisen esiopetusryhmän. Kiuruveden...