maanantai 3. helmikuuta 2020

Aplodit raikaa, sirkuksen taikaa on teltta tulvillaan

Jostain syystä lapsiarjen vinkkelistä niinkin kuvauksellinen teema kuin sirkus on jäänyt päiväkotiarjessamme vuosien saatossa vähemmälle käsittelylle. Korjasimme asian vanhempainillan saldona menneessä syksyssä. Mä en kiusaa -kampanjan jatkolle tämmöinen kaikenlaisten omituisten otusten areena oli myös hyvä syvennys "kaikki erilaisia-kaikki samanlaisia"-teemakasvatukseen.

Sirkuskaravaanimme pystytti teltan pidemmäksi aikaa alakerran leikkihuoneeseen, jossa lapset saivat leikin kautta kokeilla erilaisia rooleja ja päästä estradille. Tarvittiin myös sisäänheittäjiä, lipunmyyjiä, avustajia ja popcornikojun pitäjiä. Jokaiselle onnistuttiin löytämään jotain, mieluisa tapa osallistua yhteiseen leikkiin. Yhteisesti ja yksimielisesti päätimme sirkuksen nimenkin: Sirkus Väärinpäin! Meidän sirkuksessa saa olla väärinpäin ja vaikka väärällä jalalla.

Meille on muodostunut jo perinteeksi avoin lava-tyyppiset juhlat ja lapset ovat rohkaistuneet jo pidempään tekemään omia esityksiä ja tulemaan estradille kukin omalla tavallaan. Aplodien raikuminen on iso osa sitä kaikkea hyvää mitä sirkus-sesonki toi meille ja meihin. Jokainen meistä tarvitsee aplodeja elämässään!

Sirkus ulottui värikylläisenä kädentaitoihin, akrobatian alkeisiin perehdyttiin Iisalmelaisen liikuntaseura Otteen tiloissa isompien kanssa, satukirjaston aiheisiin ja Ulla-Siskon musiikkihetkiin.




Harvinaisia yhteisotoksia Päivänkakkaran aikuisista ! Olemme niin sitoutuneet pienryhmätyöskentelyyn, että aina on joku jossain muualla menossa jonkun porukan kanssa. Pikkujoulusirkuksen pölyjen laskeutuessa pääsimme itsekin lavalle :) Vasemmalta päiväkodin johtaja Sanna Tikkanen, musiikin maisteri Ulla-Sisko Jauhiainen (tuntiopettajamme), varhaiskasvatuksen opettaja Tuulikki Huttunen (KK), vakiosijaisemme kohta valmis vakaope Reetta Könönen, lastenhoitajat Katariina Utriainen ja Marika Lasanen. Kuvasta puuttuu ihana arkemme pelastaja Anne Remes, joka auttaa päiväkodilla puolipäiväisesti kaikessa !
Kantahenkilökunta on duunannut duunia yhdessä tänä vuonna 8 vuotta! Aplodit sille !

Sirkusteluista huolimatta vaalimme aina myös ihan tavallista arkea. Jokainen päivä on lapselle lapsuus, aika mistä jää muistot, jossa opitaan ja rakennetaan niin paljon. Arki eletään aamusta myöhään iltapäivään kohtaamisissa, lahkeiden renksujen laitossa kengän kannan alle, nenän pyyhkimisessä, uunituoreen sämpylän syönnissä, uneen nukuttamisessa, jäätelöpäivässä, kadonneen lempilelun metsästyksessä.
Syksyn mittaan kaikkea tätä ynnä uimakoulua, yleisurheilukoulua, metsäretkiä, talkoita (olemme olleet mukana avokotahankkeessa, meille keijunkannonkodassa ja kota onkin tuonut meille jo monet ilot) tunteita sekä leikkiä, leikkiä ja vielä kerran leikkiä!










Lapset tykkäävät koristella itse omat voileipänsä. Kasvikset antavat voimaa ja väriä monta kertaa päivässä.
Hymyillään kun tavataan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet lapset päiväkodissa

 Helsingin sanomat uutisoi 20.9.2023 artikkelissaan kuinka entistä suurempi osa lapsista aloittaa päiväkodissa alle 3-vuotiaana. Myös yksivu...