maanantai 26. kesäkuuta 2023

Vihdoinkin retkien ja juhlien vuosi

Monien poikkeusvuosien jälkeen on tuntunut entistäkin juhlavammalle hypätä lasten kanssa linjuriin ja käydä jossain tai vastaavasti laatia kutsukortteja ja kutsua meille väkeä. Ihan sisälle asti, rennosti ja ilman etäisyyksiä .Olemme saaneet halata lähteviä lapsia perheineen ja olla kaikin tavoin miettimättä koko ajan onko jokin mahdollista. Ja peruuntuuko suunnitelmat jos tilanteet heikkenee. Kasvatuskeskustelut ovat olleet mahdollisia paikan päällä. On ollut niin outoa ja ihanaa istua saman pöydän äärellä ja rupatella. Toimintaa suunnitellessa saa koko ajan muistuttaa itseään, että tämähän on nyt mahdollista ja tämä ja tämä ja tämä :)Kulttuuritalolla oli eskareille disco 💃🕺
Iisalmessa eskarit pääsivät miettimään liikenneturva-asioita. 

Ev.lut. seurakunta kutsui meidät moniin eri tilaisuuksiin vuoden aikana.
Meille niin tärkeä sadonkorjuujuhla onnistui pitkästä aikaa. Lapset myyvät syksyn satoa hyväntekeväisyyteen ja perheet pääsevät tutustumaan toisiinsa ja viettämään yhteistä aikaa syysillassa.
Luistelukoulussa.


Uimakoulussa.
Lastentanssitunnit käynnistyivät pitkästä aikaa Tanssiopisto Uusikuun ja Kaisu Ulanderin kanssa.Naapurissa kylässä päkäpässejä moikkaamassa.


Eskarit saivat todistukset ja oli ilo kutsua vanhemmat hetkeen mukaan!


Välillä meille tulee vieraita ihan toisesta maailmasta. Kuten talviolympiaadeihin Muumilaaksosta...


.... tai Pokemoneista....


... tai kerran leikkihuoneeseen laskeutui avaruusalus ja päästiin tutustumaan niinkin kaukaisiin juttuihin...


.... yksisarvisia meillä käy harva se päivä....


.... ja erilaisia eläinystäviämme, kuten kaverikoiramme, mutta myös nämä kanarouvat tulevat usein pääsiäisen aikaan kisailemaan kuka heistä munii kaikkein kauneimman munan ;)
 

Maatilaretkelle mentiin tällä kertaa Kaisa Huttusen tilalle Aittojärvelle. Kaisan koiratkin olivat meistä ihania ja traktori mahtava juttu! Kiitos Kaisalle vielä kerran tästä elämyksestä!
 

Välillä retkeillään ja juhlitaan koko päiväkodin kanssa ja välillä isot ja pienet valitsevat erilliset kohteet ja ohjelmat omassa porukassaan ikätasolle sopivammiksi.


 Eskareiden kevätretkelle päästiin liikennepuistoon Iisalmeen.


Toivotaan vastaavaa onnea myös tulevaan kauteen 👍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet lapset päiväkodissa

 Helsingin sanomat uutisoi 20.9.2023 artikkelissaan kuinka entistä suurempi osa lapsista aloittaa päiväkodissa alle 3-vuotiaana. Myös yksivu...