perjantai 17. elokuuta 2018

Etumeri, takameri, välimeri, mutta kaikista tärkein on kenkämeri, joka päiväkodin eteisessä odottaa - aaaa!

Jokainen voi vain kuvitella millaista on tehdä musikaali, johon osallistuu koko päiväkodin väki vauvoista eskareihin, kasvattajiin ja vieläpä suuri joukko äitejä, isejä, isovanhempia ja sisaruksia vahvistettuna muutamilla innokkailla Nivan koulun oppilailla.
Voin paljastaa, että se on upeaa! Kiitos Ulla-Sisko Jauhiainen sävellyksistä ja lasten sanojen kasaamisesta sanoituksiksi sekä Olvi-säätiölle kiitos apurahasta lasten musiikkikasvatukseen! 

Vuoden alussa aloitimme meriaiheen käsittelyn lasten kanssa kaikkien toiminta-alueiden alalla. Ulla-Sisko Jauhiainen (MuM) vastasi musiikkituokioista, joissa lapset tarinoivat ajatuksiaan merenalaisista asioista. Näiden tuokioiden pohjalta Ulla-Sisko synnytti kahdeksan meriaiheista laulua, joista koostui lopulta kokonainen seikkailu, Merimusikaali! 

Hauskojen, liikuttavien ja surullistenkin meritarinoiden lisäksi lapset ohjattiin ajattelemaan myös merien terveyttä, josta syntyi huumaava Roskapunk-biisi. Muut esitetyt laulut olivat: Taikaparta, Simpukan salaisuudet, Kilpikonnamonna, Krottikalan kaupassa, Meritähden menestystarina, Merimakkara ja Kenkämeri.


Musikaali esitettiin toukokuussa Kiurusalissa ja yleisön palaute oli  esityksen jälkeen haltioitunut, kuten me lavalla olijatkin tunnelman koimme. Muutama kappale paikkakunnalla lomailevilta esiintyjiltä kuultiin myös heinäkuussa Kiuruveden Musiikinystävien järjestämällä iltatorilla. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Leidit ja Gentlemannit; saanen esitellä päiväkodin syksyn uutuden, Panda-eskarin!

Leppoisan lämpöisen kesän vaihtuessa syksyyn alotimme uuden toimintakauden myötä myös Päivänkakkaran ensimmäisen esiopetusryhmän. Kiuruveden...