maanantai 11. heinäkuuta 2016

Leijonakuninkaita, ihmisenpuolikkaita ja kesätyttöjä



Aika yleinen kysymys on "miten ne ihan pienet pärjää siellä päiväkodissa?".
Suurinpiirtein videon osoittamalla tavalla ;)
 Isot on herkästi kovasti suojeluvaistoisia pieniä kohtaan ja rakastavat hauskuuttaa palkitsevia pienokaisia esimerkiksi laittamalla saman biisin aina uudelleen ja uudelleen :) Tai ottamalla majaan pikkusiskoksi.
Toki on hetkiä, kun pieni sotkee leegot ja rikkoo palapelin alun.
Kesäaikaan kuljemme enemmän yhdessä ryhmässä, kun väkeä on vähemmän.
Syksyn tullen pikkuruiset siirtyvät taas vahvemmin omille poluilleen
 Katariinan eli Kakin (jonkun taaperon antama lempinimi vaikeasti lausuttavalle emohahmolleen) helmoissa.  

Päivänkakkaran kesäpiha näytti perjantaina tälle.
Istutukset, ötökkäfarmi, maja, luonnonsoittimet ja pois heitetyt kengät sulassa ystävyydessä.
 
 
Meillä on ollut tänä kesänä myös useampia kesätyttöjä. Iran bongasimme yläkoulun työelämäjaksolta jo talvella. Huomio kiinnittyi oma-aloitteiseen ja läsnäolevaan nuoreen, joka osoitti hyvää lasten kohtaamista ja erityistä ahkeruutta. Ira työllistettiinkin auttamaan meitä jo talvella, yhtenä päivänä viikossa koulun jälkeen iltapäivisin pukemalla lapsia ulos tai olemalla muuten vain iltapäiväruuhkassa apuna.
 
Katri matkusti kehäkolmosen ääreltä kotikaupunkinsa kesätyösetelin turvin tänne Savoon sukuloimaan ja töihin kahdeksi viikoksi. Arvostimme Katrin heittäytymistä lasten maailmaan niin supersankarin kuin kärkitanssijankin roolissa. Kesätyöpätkä täällä maalaiskaupungissa on varmasti ollut myös toiseen suuntaan antelias. Katri kehui erityisesti kohteliaita lapsiamme. Ja ovathan he, aivan ihania! Oheisessa videossa Katrin ja isompien lasten yhden aamupäivän harjoitusten ja improvisaatioiden tulos:
 

Lisäksi ostimme lasten jalkapallokoulun KiuPan juonioripalloilijoilta. Saijan kanssa vietimme mukavat palloilutreenit useampana kesäkuun aamuna ! Myös päivänkakkaran ikkunoiden pesu ja nurmikon leikkuu on annettu nuorille kesätyötä etsiville. Nuoria kannattaa ja pitää työllistää.
Jokaisen rippikouluiän ohittaneen nuoren tulisi saada kesätyötä edes jonkinmoinen pätkä. Meidän yritys ei ainakaan ole joutunut pettymään!

Vielä muutama viikko kesälomasesonkia ja ISO PIHAREMONTTI. Sitten pyörähdetään pikku hiljaa uuteen syksyyn kahdeksan uuden hoitolapset voimin. Vilkutuslauluja on kesän aikana saatu laulaa useamman kerran ekaluokalle lähtijöille ja nauraa makeasti kunkin omalle valokuva-albumille, muistoille päiväkotivuosien varrelta. Hienoja vuosia ja rakkaiksi tulleita lapsia. Ihmisenpuolikkaista on kasvanut leijonakuninkaita <3

Samassa ajassa toisaalla kummilehmästämme Joulukasta on tullut isoäiti, kun hänen tyttärensä Nalle pyöräytti viikko sitten oman vasikan, jonka ristimme säiden mukaan Sateeksi! Ensi viikolla menemme rotinoille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet lapset päiväkodissa

 Helsingin sanomat uutisoi 20.9.2023 artikkelissaan kuinka entistä suurempi osa lapsista aloittaa päiväkodissa alle 3-vuotiaana. Myös yksivu...