keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Ai niin, kettee myö ollaan ;)

No Päivänkakkarahan se täällä. Lehdykät koostuvat lasten ja perheiden lisäksi meistä henkilökunnan jäsenistä, äideistä ja yrittäjistä. Meitä perustajia on kolme ja kun päivänkakkara täyttyy täysiin mittoihinsa tarvitsemme vähintään yhden lisätyöntekijän, joka toivon mukaan olisi lastentarhanopettaja. Sanna Tikkanen on meidän päiväkodin johtaja ja koulutukseltaan sosionomi, jolla on lastentarhanopen kelpoisuus. Sanna on tullut Kiuruvedelle muutama vuosi sitten miehelään Iisalmesta ja on työskennellyt viimeisimmäksi ennen Akseli-pojan (6kk) syntymää perhekodissa ohjaajana. Sanna asuu maalla maanviljelipuolisonsa kera. Katariina Utriainen on myös koulutukseltaan sosionomi sekä harrastuspuolella suorittanut musiikkikoulun (Länsi-Helsingin musiikkiopisto) päästötutkinnon pianonsoitossa, jolloin hänen vastuualueensa tulee olemaan erityisesti lasten musiikilliset puuhat. Katariina on tullut paikkakunnalle Helsingistä ja viimeinen vuosikymmen lasten, Ilmarin ja Kerttu-Liisan (2,5- ja 4,5 -v.) saamisen lisäksi on kulunut samoin perhekodissa kasvattajana. Katariina on tehnyt myös paljon sijaisuuksia koulupuolella hoitavapaansa aikana, erityisesti esikoululla.
 Marika Lasanen puolestaan on paljasjalkainen paikkakuntalainen, joka on hankkinut opistotutkinnon nuorisotyöstä sekä myöskin työskennellyt viimeisimmät vuodet ennen Anjan (1,5 v.) syntymää perhekodissa kasvattajana. Marika on erikoistunut peleihin ja leikin ohjaukseen sekä viimeisimmissä opinnoissaan Kuopion yliopistolla perehtynyt ja innostunut erityisesti lasten stressin ennaltaehkäisystä sekä erityiskasvatuksesta Jyväskylän yliopiston erityispedagogiikan perusopintojen myötä.
Lastensuojelutyön arjessa eläneinä meidän on ollut helppo yhdistää ajatuksemme yhteen siitä mikä on meidän mielestämme tarpeen ja mikä tarpeetonta. Tosin yrityksen nimi on tarpeettoman pitkä. Maalaiskaupungin päiväkoti Päivänkakkara sai pian perustamisensa jälkeen joltain eläkevakuutusmyyjän tyyppiseltä taholta puhelun, joka alkoi "olette perustaneet yrityksen nimeltä päiväkoti Päivänkakka...."

2 kommenttia:

  1. Hei kakkaralaiset, mitenkäs tänne päiväkotiin onnistuu tuoda ulkopaikkakuntalaisia lapsia väliaikaisparkkiin, jos teatterikiireet tai harjuntien pakolliset paikallaolot niin velvoittavat. Ja mitä se mahtaa maksaa ?

    VastaaPoista
  2. Heipat Viljankasvattaja!
    Kauniit kiitoksemme mielenkiinnosta Päivänkakkaraa kohtaan. Kysymyksesi on tällä hetkellä sen verran kinkkinen, ettemme osaa antaa siihen vielä vastausta. Ponnistelemme toiminnan käyntiin ja omiin uomiinsa, otamme sitten pähkinän purtavaksi :). Iloista alkanutta vuotta 2012!

    VastaaPoista