perjantai 21. joulukuuta 2018

Ystävällistä joulua ja pari sanaa vuodesta 2019

Lasten joulukalenteri perustui tänä vuonna kosketukseen, satuhierontaan Hiiri Hiirosen jouluvalmisteluihin liittyvän tarinan kautta. Päiväkodinkin ukiksi tullut Esko-ukki (Miittan ukki) auttoi meitä saamaan hienoakin hienomman talon Hiiroselle sekä tonttuoven. Hiirosen tarina huipentui metsänväen yhteiseen joulujuhlaan, itse nikkaroidun pöydän äärellä. Hiiri Hiironen oli kiltti ja ajatteli kavereita, näki vaivaa ja sai siitä iloa. Sitä mekin olemme harjoitelleet omasta puolestamme ja ennen kaikkea saaneet osaksemme taas koko kuluneen vuoden. On niin paljon ketä kiittää kädenojennuksista, ystävällisistä sanoista ja hetkistä. 

Syksyn 2019 jono on pitkähkö ja liikkuu hyvin vähän, kun vanhojen asiakasperheiden vauvat saadaan jo päiväkoti-ikään <3 Myös esikouluun lähteviä meillä on ensi syksynä vähän eli jono liikkuu senkin puolesta niukasti. Hoitopaikkoja meiltä kannattaa silti kysellä aina ja käydä tutustumassa taloon, koska yllättäviä paikkojen vapautumisia tulee aina silloin tällöin yllättävien elämänmuutosten mukana.

Asiakasmaksukuviot tulevat muuttumaan syksyllä käyttöön otettavan palveluseteliuudistuksen myötä. Siitä kaupunki tiedottaa kuntalaisia tarkemmin vuoden vaihteen jälkeen. Joka tapauksessa uudistus on pelkästään kuntalaisten etu, koska se tasapäistää asiakasmaksut centilleen kunnallisen hoidon veroiseksi. Päivänkakkara ei kerää omia ylimääräisiä asiakasmaksuosuuksia vaan hoito järjestetään niin, että se kaikkine palveluineen voi sisältyä normaaliin hoitomaksuun. 

Toivomme vähintään yhtä hyvää vuotta tulevastakin kuin olemme jälleen kerran saaneet elää ja toivotamme joulurauhaa, iloa ja onnenhetkiä kaikkiin koteihin!


Hiirosen joulu

Tonttupolku museon alueella yhteistyössä Paavontuvan ja Ketunleivän ryhmisten kanssa oli mukava kokemus joulun alla. Museo on ihana ja taianomainen alue järjestää mitä vain. Kuvassa Auli Vaalaman taidonnäyte, huovutettu tonttutyttö Tiina.


Juomatauko. Glögiä ja piparia.
Jouluiloa :)

Tontun äänetön ja nopea liuku puun takaa toisen puun taakse vaatii harjoittelua :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet lapset päiväkodissa

 Helsingin sanomat uutisoi 20.9.2023 artikkelissaan kuinka entistä suurempi osa lapsista aloittaa päiväkodissa alle 3-vuotiaana. Myös yksivu...