torstai 20. maaliskuuta 2014

Ollaan tultu tutuiksi !

Keväällä istutetaan uuden alun siemenet, joista kasvaa Päivänkakkarankin ryytimaassa ensin pääsiäisohraa sitten kukkia, perunaa, porkkanaa ynnä muuta tarpeellista. Lapset tykkäävät yli kaiken sadon korjuusta, joka tehdään perusteellisesti laarien pohjia myöten. Yksikään peruna ei jää huomiotta, siksi siementä on syytä laittaa huolella ja maksimaalisesti nyt, kun sen aika on. Kasteleminen on myös yllättäen suosittua puuhaa :)
Myös muuttolinnut löytävät kohta pesänsä Pekka-ukin avulla nikkaroiduista pikkukodeista ja uudet alut tulevat sinnekin. Pekka on monessa suhteessa ihmeellinen mies. Jo kolmannen kevään hän jaksaa avata autotallinsa meille. Mutta ei siinä vielä kaikki, Pekka osaa paistaa myös lettuja. Vinon pinon, juuri sellaisen kuin pitääkin!
Tutut kuviot täyttävät kevään :)
Viime kesänä kylvettyjä ovat myös uudet vauvat, joita olemme saaneet runsaslukuisina tähän talveen puhumattakaan vielä edessä olevasta keväästä, jolloin laskettu aika toisensa perästä tulee määränsä päähän. Vauvelit tuovat vaihtuvuutta taloon, niin henkilökuntaan kuin jonkin verran lapsijoukkoonkin. Toivotamme tervetulleeksi kaikki uudet kasvot !
Meillä on ollut ilo hoitaa hyvin niukasti vaihtunutta lapsijoukkoa jo yli kaksi vuotta. On niin suuri ilo saada olla perheen ja lapsen kasvussa ja kehityksessä mukana tuttuna hoitotätinä vuosien ajan. Se tuntuu parhaimmillaan kodilta ja kodikkaalta. On helppo toteuttaa yksilöllistä hoivaa, kun hoitosuhteella on juuret. Ne alkavat kasvaa pienistä hiuksen ohuista kohtaamisista ja paisuvat ajan myötä paksuiksi ja kannatteleviksi <3

v.2012 :)


'
v. 2014. Pärjää jo hienosti lumisodassa :)
 
Ristin tämän(kin) kuvan nimellä "Onnelliset". Siltä se tuntui silloin ja sille se tässä Auli Vaalaman hienosti vangitsemassa hetkessä näyttääkin. Maitokujan arki jatkuu onnekkaana, iloisena ja lupsakkana tänäkin vuonna !
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienet lapset päiväkodissa

 Helsingin sanomat uutisoi 20.9.2023 artikkelissaan kuinka entistä suurempi osa lapsista aloittaa päiväkodissa alle 3-vuotiaana. Myös yksivu...