Päiväkodin ukki ja mummut

Haluamme tarjota lapsille kosketuksen sukupolviin, omiin juuriin. Vaalimme suhteita vanhempaan sukupolveen, joita löytyy tuttaviksemme naapurustosta ja lasten omista isovanhemmista.

Tällä hetkellä meillä on suosittu vakisijainen ja päiväkodin mummu, Eija Partanen. Hän on eläkkeellä perhepäivähoitajan uraltaan. Eija taitaa sylittelyt, laulut ja monenlaiset lasten suosimat leikit. Sijaisena Eija on paikalla ennemmin kuin ehdit kuumemittaria ottaa omasta kainalosta :)

Naapurin Pekka Turpeinen taas tuli yhteisöömme saman tien kun avasimme ovia Päivänkakkaran ensimmäiseen aamuun. Valkoinen puinen, itse veistetty keinuhevonen sylissään ja saman tien sydämiin! Osui ja upposi. Niin kauan kuin Pekka on tien toisella puolella, kaikki on meijerin raitilla kohdallaan.

Anjan Antti-ukki päremestari Veikon kanssa taas on touhunnut jo useana juhannuksena lapsille ja lasten kanssa perinteiset, oikeaoppisesti sidotut saunavastat tuoreesta koivusta.

Myös Maija-mummu, Leena-mummu, Irja-mummu ja monet Martat ovat tulleet vuosien aikana tutuksi vähintäänkin lettukesteillään ja monenlaisella muulla avulla ja ilolla arkeen.

Käymme säännöllisesti myös terveyskeskuksen Veikkolassa ja Virranrannassa. Tänä keväänä vierailimme ensimmäisen kerran myös Rinnekodilla ev.lut. seurakunnan diakoniakerhossa. Osallistumme parhaamme mukaan ikäihmisten arkeen ja juhlaan, sillä elämänkaaren toinenkin pääty on meille arvokas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mistä emme ole vielä kertoneet?

 Tämä blogi on kuvaillut ja tuonut esille päiväkodin arkea jo vuosikymmenen ajan. Kummallista kyllä niin harva asia on muuttunut, että tekst...