tiistai 27. maaliskuuta 2012

Ympäristöviikolla avarretaan maailmaa!

Puspus <3

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa!

Kaksin aina kaunihimpi :)


Toiminta suunnitellaan viikkoteemojen ympärille. Nämä kuvat ovat ympäristöviikolta, jolloin teimme aamupäiväretken makkaranpaistoon ja pajunkissojen hakuun Pappilan tienoille. Myös heinäpaalit rannassa olivat mielenkiintoinen nähtävyys. Niiden ympärillä oli paljon jälkiä ihmeteltäväksi ja opittavaksi. Kiitos kovasti niiden laittajalle! Myös kiipeilypuiden valikoima oli oikein hyvä. Isommat saivat koetella voimiaan erilaisissa ja eri-ikäisissä puulajeissa. Myös ihan pienimmät pääsevät retkestä riippuen mukaan, tuoksuttamaan savua, käristynyttä makkaraa sekä kevättä!

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Muutama kuva ekoista viikoista :)



Pienimmäisten touhua ja iloa! Toiminallisesti päiväkodin pienimmät pyritään kuljettamaan iso osa päivästä omia teitään pienessä, tutussa ryhmässä, jolloin heidän päiväkotipäivänsä voisi olla vähemmän kuormittava.  

Kaikkien yhteinen aamupiiri. Pallo, kun pomppii pompompom, kellä vihreä pallo on?

Tylsistymislaulun aika. Välillä on pakko odottaa....


Lisää kuvitusta luvassa matkan varrelta matkan varrella!




Päivänkakkaran viikko 10

Aiheena: Tutustuminen ja kevään merkit

Isojen tuokiot: Musiikkia muutaman kerran, Satujumppa-nalleseikkailu, temppuilua yläkerrassa, retki lumikasoille

Pienten tuokiot: Musiikkia muutaman kerran

Joka päivä:  Aamuhetki, ulkoilua, toiveiden huomiointia mahdollisuuksien mukaan, leikkiaikaa

Päivänkakkaran viikko 11

Viikon punainen lanka: tutustuminen ja kevät

Isojen tuokiot: Musiikkia muutaman kerran, Satujumppa- Hattiwattiseikkailu, temppuilua yläkerrassa, viidakon siementen istutusta ja ruukkumaalausta, vapaan leikin perjantai

Pienten tuokio: Musiikkia muutaman kerran, touhuilua yläkerrassa

Joka päivän: aamupiirissä juttelemme, laulamme ja loruilemme, ulkoilemme ja ulkoleikimme sekä kuuntelemme lasten toiveita ja pyrimme huomioimaan ne arjessa.

Ensimmäiset viikot!

Päivänkakkaran arki alkoi torstaina 1.3.2012 tutustumisen merkeissä. Ensimmäiset lapset olivat ja elivät talossamme äitien ja isien saattelemina, mutta varsin pian jokainen osoitti halua jo jäädä itsenäisesti leikkimään Päivänkakkaran kapineilla. Puolen päiväkodin verran paikkoja vie aluksi yhdeksän lasta, jotka ovat tulleet tai tulevat vähin erin mukaan toimintaan. Näin on mahdollistettu oman aikuisen aika kullekin uudelle tulokkaalle ainakin ensimmäisten itsenäisten tuntien ajaksi, jotta turvallinen sopeutuminen lähtisi mahdollisimman hyvin käyntiin. Sopeutuminen ja turvallisuuden tunteen kehittyminen on yksilöllinen ja pitkäkin projekti jokaisella lapsella, mutta sitä on pyritty tukemaan rutiineilla, ajalla, joustamisella, tutuilla aikuisilla ja hellyydellä.
Kasvukipuja on havaittu myös hoitajien omissa lapsissa, vaikka äiti onkin lähellä. Äidin jakaminen uusille kasvoille on ollut välillä melko dramaattistakin, mutta kaikelle aikansa, myös heille.

Sylejä, kuuntelevia korvia ja käsipareja ei koskaan ole lasten kanssa liiaksi, siksi olemme ikuisesti kiitollisia harjoittelijasta, Piritasta, joka alalle halukkaana on tullut harjoittelemaan tulevaisuuden uraansa täällä meillä. Jokainen uusi taito tarvitsee lukemattoman määrän toistoja ja kädestä pitäen neuvontaa, jolloin olemme pohtineet, että useampiakin vapaaehtoisia aikuisia voisi olla toiminnassa mukana. Harjoittelijoiden lisäksi jokunen päiväkodin mummu tai ukki mahdollistaisi henkilökohtaisen ohjauksen yhä useammalle. Tässä asiassa olemme ajatelleet lähestyä paikallisia eläkeläisjärjestöjä.

Tästä on hyvä jatkaa kehitteillä olevien ja kehittelemättömien ideoiden ja aatosten saattelemana kohti kevätaurinkoa! Lisää tästä ja kaikesta muusta Päivänkakkaran tupareissa 31.3.2012 klo 10-12.

Pienet lapset päiväkodissa

 Helsingin sanomat uutisoi 20.9.2023 artikkelissaan kuinka entistä suurempi osa lapsista aloittaa päiväkodissa alle 3-vuotiaana. Myös yksivu...